Programın amacı nedir?

Koç Doktora Programının temel odağı öğrencileri, dünyadaki en üst seviye araştırma okullarından birinde yer alabilecek şekilde kendi araştırma konularında önde gelen araştırmacılardan biri haline gelmeleri için eğitmektir.

Programa kimler başvurabilir?

İlgili öğrencilerin önde gelen bir üniversitede akademik bir pozisyonu amaçlıyor olmaları ve bu motivasyona sahip olmaları beklenmektedir. Bu sebeple, program sektörde çalışmayı planlayan kişiler için uygun değildir.  Ayrıca, adaylar yüksek ortalama ve test skorlarına sahiptirler, işletme veya ilgili alanlardan gelmektedirler ve araştırma deneyimleri vardır.

Programın süresi ne kadardır?

Çoğu öğrenci programı 4-5 senede tamamlamaktadır.

Öğrenciler finansal destek almakta mıdır?

Okul ücreti muafiyetine ek olarak 10.000 TL maaş.

Sınırlı kapasite ile ücretsiz yurt imkanı vardır. Tüm öğrenciler özel sağlık sigortasına sahip olurlar. Aylık yemek kartı verilir.

Öğretme gerekli midir?

Araştırma becerilerini geliştirmeye daha fazla zaman sağlaması adına öğretim zorunluluğu en aza indirilmiştir. Akademik iş hayatında öğretimin etkinliğini göstermek önemli olduğu için öğrencilerden mezun olmadan önce bir lisans dersi vermeleri istenebilir.

Müfredat nasıldır?

Koç Üniversitesi işletme doktora programının esnek ve disiplinler arası bir yapısı vardır. Öğrenciler şu alanlardan birinde uzmanlaşabilirler: pazarlama, operasyon ve bilgi sistemleri, sayısal yöntemler, finans, yönetim ve strateji. İlk iki senede dersler tamamlanmaktadır. Ayrıntılı bilgi için lütfen müfredat sayfasını inceleyiniz.

Yüksek lisans derecesine sahip öğrencilerin minimum 7 ders (21 kredi), yüksek lisans derecesine sahip olmayan öğrencilerin 14 ders (42 kredi) almaları beklenmektedir.

Programın gereklilikleri nelerdir?

İlk iki yılda ilk yıl, yaz dönemi raporunu içeren bir sınıf çalışması ve sınıf çalışmasının tamamlanmasından sonra alana özgü yeterliliği kapsar. Pazarlama alanında, kavramsal bir araştırma beklenmektedir. Operasyon Yönetimi ve Bilgi Sistemleri ile Sayısal Yöntemler alanlarında öğrencilerin yeterlilik sınavını geçmeleri gereklidir. Bu gerekliliklerin tamamlanmasının ardından öğrenci adaylık statüsüne geçer. Öğrencinin mezun olabilmesi için tezini tamamlaması ve savunması gerekmektedir.

Başka bir programdan kredi transferi yapabilir miyim?

İşletme Enstitüsü öğrencinin durumunu özel olarak değerlendirip karar verir. Öğrencinin transfer edilecek dersten en az B notunu almış olması gerekir.

Nasıl başvururum?

https://apply.ku.edu.tr/gradapp adresinden online başvuru yapmanız gereklidir.

Başvuru son tarihi nedir?

İşletme Doktora Programı – Pazarlama Uzmanlık Alanı: 15 Haziran 2023

İşletme Doktora Programı – Yönetim ve Strateji Uzmanlık Alanı: 15 Haziran 2023

İşletme Doktora Programı – Operasyon ve Bilgi Sistemleri Uzmanlık Alanı: 15 Haziran 2023

İşletme Doktora Programı – Sayısal Yöntemler Uzmanlık Alanı: 15 Haziran 2023

İşletme Doktora Programı – Finans Uzmanlık Alanı: 15 Haziran 2023

Bahar döneminde öğrenci kabul edilmekte midir?

Hayıri sadece güz döneminde öğrenci kabulu olmaktadır.

Her sene kaç öğrenci kabul almaktadır?

Her sene 2 ila 4 arasında öğrenci kabul edilmektedir.

Yüksek lisans derecemin olması gerekli midir?

Hayır lisans derecesi ile başvuru yapılabilir. Lisans derecesi ile başvuru yapıldığında lisans mezuniyeti ortalamasının en az 3.00 olması gerekmektedir.

Başvuru için hangi test sonuçları gereklidir?

Adaylar GMAT sınavından en az 600 puan, GRE sınavından ise 150 puan almalıdır. Daha düşük skoru olan adaylar diğer kriterlerde öne çıkmaları halinde değerlendirmeye alınabilmektedir.

TOEFL skoru istenmektedir.
– Internet bazlı TOEFL: Minimum skor 80
– Kağıt bazlı TOEFL: Minimum skor 550

Test skorlarının gönderilmesi için kurum kodları nelerdir?

(GMAT sonucu 0163 kurum numarasına, GRE sonucu ise 0668 kurum numarasına gönderilmelidir).

Başvuru için hangi belgeler gereklidir?

  • GMAT/GRE, TOEFL ve ALES  test puanları (GMAT sonucu 0163 kurum numarasına, GRE sonucu ise 0668 kurum numarasına gönderilmelidir)
  • Adaylar GMAT sınavından en az 600 puan, GRE sınavından ise 150 puan almalıdır.
  • Adayın daha önce öğrenim gördüğü üniversitelerden alınmış resmi akademik transkriptler
  • Niyet Mektubu
  • Başvuru için 3 adet referans mektubu gerekmektedir. Aday, Online Başvuru Formu’nda referans mektuplarını dolduracak kişilerin iletişim bilgilerini belirtir ve Enstitü tarafından ilgili kişilere Referans Mektubu Formu’nun web adresi e-mail yoluyla gönderilir.
  • Özgeçmiş

Kabuller ne zaman belli olmaktadır?

Ağustos ayına kadar belirlenmektedir.

Başvuru ücreti ne kadar ve nereye ödeyeceğim?

2023-2024 Akademik Yılı için başvuru ücreti 360 TL’dir ve ödenen ücret iade edilmez. Başvuru ücreti online başvuru sistemi üzerinden kredi  kartı ile ödenmektedir.