Türkiye’deki lider finans okullarından birinde finans yüksek lisansı yapmak istedim. Geleceğim için sağlıklı bir karar almak için Finans Yüksek Lisansı yapmış olan kişilerle irtibata geçtim, tecrübeli finansçılara danıştım ve sonunda Koç Üniversitesi’ni listemin en başına yerleştirdim. Güncel müfredatı ve etkileyici akademik kariyerlere sahip öğretim üyeleri ve finans sektörüyle yakın ilişkileri ile Koç Üniversitesi Finans Yüksek Lisans Programı ihtiyaçlarımı karşıladı. Dersler ve sınıf içi tartışmalar hem kariyer kararlarıma hem de ekonomi ve finans konularındaki algı düzeyime önemli katkılarda bulunmuştur.

Şahika Balbay

Finans Yüksek Lisansı ’10
Şirket Sahibi
Sahika Yönetim ve Finansal Danışmak Hizmetleri

4 yıl varlık yönetimi deneyiminden sonra mesleğimin belirli alanlarında beni yetiştirecek bir programa katılma kararı aldım. Koç Üniversitesi Finans Yüksek Lisans programı, deneyimli öğretim üyeleri ve dünyaca tanınan CFA ortaklığı ile Türkiye’de ilk tercihim olmuştur. Özenli akademik bilgileri pratik uygulamalar ile birleştiren zengin dersler, güçlü karar alma becerisi ve nicel metotlarda derin kavrayışı hedefleyen öğrencilere en etkili akademik deneyimi sunmaktadır. Teoriyi ve pratiğin doğru dengesini ayarlamak, söz konusu bu zahmetli meslekte başarılı bir kariyer için paha biçilemez bir deneyim sağlamaktadır.

Özgür Sungu

Finans Yüksek Lisansı ’11
Üst Düzey Portföy Yöneticisi
İş Varlık Yönetimi

Hem Koç Lisesi hem de Koç Üniversitesi İktisat derecesi mezunu olarak, Finans Yüksek Lisans Programına başvurmadan önce almak üzere olduğum eğitimin kalitesinden emindim. Ancak beni öncelikle programa çeken şey sunulan dersler ve katılan öğretim görevlilerinin özgeçmişleriydi.

Program aynı zamanda çeşitli seçmeli dersler arasından seçim yapma ve kariyerime en uygun şekilde uyarlama özgürlüğü verdi. Materyaller, tatmin edici bir not sağlayan DFA sınavı konularının çoğunu kapsıyordu.

Kurumsal Finans, Finansal Modelleme ve Değerleme teknikleri gibi konularda özel bilgiler sunan programdan çok faydalandım. Bir iş geliştirme yöneticisi olarak, öğretim görevlilerinden gerçek hayattaki durumlarda rehberlik almak paha biçilemezdi.

Son olarak, Londra Ekonomi Okulu’nda Finans Yüksek Lisansının bir parçası olarak katıldığım kısa gezi, tecrübeye ve sektörün nasıl çalıştığını görme şansına büyük ölçüde el attı.

Selim Başkonyalı

Finans Yüksek Lisansı ’13