Müfredat

  • Özenli teorik ve analitik perspektif
  • Uluslararası kapsam
  • Eğitime Yatırımda Güçlü Kazanımlar
  • 31 Kredili tezsiz program

 

Güz DönemiBahar DönemiYaz Dönemi
Zorunlu DerslerSeçmeli ve Zorunlu DerslerSeçmeli Dersler

 

Koç Üniversitesi finans yüksek lisans programından mezun olabilmek için öğrencilerin aşağıdaki şartları yerine getirmesi beklenmektedir;

* Başarılı bir şekilde 7 zorunlu ders ve en az 5 seçmeli ders tamamlamak,

* Takım Çalışması ve Liderlik atölyesine katılmak,

* Bireysel olarak hazırlanan bir YÖK mezuniyet projesi sunmak,

* Program sonunda en az 3.00 not ortalamasına sahip olmak

YÖK Mezuniyet Projesi (1 kredi –zorunlu)

Türkiye Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) düzenlemeleri ve gereklilikleri uyarınca Koç Üniversitesi Yüksek Lisans derecesi mezuniyet tezi gerektirmez, mezuniyet projesi gerektirir. Bu proje, bir öğretim üyesinin gözetiminde öğrenci tarafından bireysel olarak yürütülen araştırma dönemi projesidir. Sonuçları yazılı bir proje raporunda sunulur.

Takım Çalışması ve Liderlik Dersi

Karmaşık durumlarda etkili takım çalışması ve liderlik becerilerini zaman ve rekabetçi baskılarla geliştirmeyi amaçlayan bir atölye olarak düzenlenir.

Gruplar, özellikle çıkarlarının örtüşmemesi durumunda, iş birliği konusunda zorlanırlar. Bu atölye, iş birliği sürecinde ortaya çıkan süreç kayıplarına ve bu kayıpları önlemek amacıyla yapılabilecek uygulamalara odaklanmıştır. Katılımcılar uygunluk ve duygusal çatışma baskısı gibi etkili iş birliğinin önündeki engelleri keşfedecek ve bu tür zorluklarla etkin bir şekilde başa çıkabilmek için liderlik stratejileri keşfedeceklerdir. Bu kursa katılmak zorunludur.

Müfredatın Yanı Sıra

Liderlik için koçluk programı; koçluk yapıları, 1-1’in ve takım koçluğunun temelleri, gerçek zamanlı koçluk uygulaması ve kazanımların yansıtılması amacıyla verilen kompozisyon ödevlerinden oluşmaktadır. Programın genel amacı, Koç GSB öğrencilerine kariyerlerini yönetebilmeleri için gerekli temel profesyonel rehberliği sağlamaktır. Bu program, öğrencilerin liderlik becerilerini geliştirerek ve potansiyellerini ortaya çıkararak iş ve yaşam hakkındaki görüşlerini geliştirmelerine yardımcı olur. Program, 9 ay süren oturumlar halinde gerçekleştirilir. Her oturum 3 saat sürmektedir. Bu programa katılım isteğe bağlıdır.

Kariyer Hizmetleri

Koç Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi, üniversite öğrencilerine ve mezunlarına kariyer seçeneklerini keşfetmeleri, fırsatlar için hazırlık yapmaları ve üniversitenin geniş ve dinamik ağlarını kullanarak bilinçli ve donanımlı bir şekilde kariyer seçimleri yapabilmeleri için gerekli bağlantıları kurmalarında yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Kariyer Gelişim Merkezi, öğrencilere ve mezunlara ana dalları ve kariyer seçimleri arasındaki bağlantıları keşfetmelerine yardımcı olur, analiz ve hazırlık yoluyla iş olanakları aramaya aktif olarak katılır ve muhtemel pozisyonları ile uzun vadeli kariyer planları arasındaki uyumu değerlendirir. Merkez, randevusuz kısa süreli görüşmeler ve randevu sistemi ile çalışır.

Koç Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi hem lisans hem de yüksek lisans öğrencileri için kariyer hizmeti sunmaktadır.

  • Kampüste işe alım günleri
  • KUcareerlink
  • Kişilik değerlendirmesi ve kariyer araştırması
  • Kariyer koçluğu kapsamında kullanılan Careerleader ve NEO PI envanteri
  • Farklı kariyer alanları ve sektörler hakkında bilgi
  • CV ve ön yazı yazma atölyeleri
  • İş ilanları
  • Mülakat senaryoları

 

Ayrıca, öğrenciler Koç Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi’nden kariyer danışmanlığı alabilir ve iş aramak amacıyla 1500’den fazla şirketi kapsayan Online Koç Üniversitesi Şirket-İşveren Veri Tabanını kullanabilir.